CASA DE PENSII SECTORIALĂ

Comunicat din data de 13.02.2024


                    R O M Â N I A                                                       
 MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE                                   
                     
       CASA DE PENSII SECTORIALĂ
                                               

 
- COMUNICAT –
Nr. 2 din data de 13.02.2024

      În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4 din 15.02.2023 privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuții de asigurări sociale de sănătate, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale a întreprins demersurile referitoare la restituirea, din oficiu, a sumelor reținute cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate aferente perioadei  01.01. - 27.12.2022.
      În acest sens, luna februarie 2024 reprezintă luna calendaristică în care se procedează la restituirea ultimei tranșe aferente sumelor reținute cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate, pentru perioada 01.12. – 27.12.2022, calculate proporțional în raport cu numărul de zile pentru care se face restituirea. 
      Începând cu luna martie 2024, se va continua restituirea sumelor reținute cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate doar pentru moştenitorii legali ai titularului drepturilor de pensie (susținătorul decedat), pentru care nu au fost depuse, până la această dată, documentele la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale.