CASA DE PENSII SECTORIALĂ

Comunicat din data de 09.02.2023


În data de 9 februarie a avut loc ședința de autoevaluare a Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2022.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, și a locțiitorului șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, domnul general de brigadă Valeriu Roșu.
Momentul de bilanț a constat în trecere în revistă a principalelor activități specifice desfășurate de Casa de pensii sectorială a MApN, precum și stabilirea obiectivelor pentru anul 2023. Aceste obiective făcând referire la soluționarea, în continuare, în timp oportun a tuturor solicitărilor ce privesc acordarea drepturilor beneficiarilor pensiilor militare, respectarea termenelor legale pentru stabilirea și plata drepturilor de pensie militară, precum și a altor drepturi de asigurări sociale, monitorizarea zilnică a execuției bugetului alocat structurii și îmbunătățirea comunicării și actualizarea permanentă a informațiilor adresate beneficiarilor drepturilor de pensie aflați în evidența Casei de pensii sectoriale a MApN.
Casa de pensii sectorială a MApN a asigurat, în anul 2022, în permanență, sistematic și la timp plata pensiilor militare și a altor drepturi de asigurări sociale, potrivit prevederilor legale, într-un context social și legislativ în continuă transformare.